Наші новини

Українська

Цит. по: Ліга:Закон

Проведення позапланової невиїзної перевірки без надання платнику податків права на подання відповідних пояснень та документів, що стосуються предмету перевірки, позбавляє контролюючий орган можливості об`єктивно здійснити аналіз законності діяльності такого платника й дійти обґрунтованих висновків стосовно податкового правопорушення.

Цит.по: sud.ua

Як відомо, адвокатська діяльність здійснюється на підставі договору про надання правової допомоги. Документами, що посвідчують повноваження адвоката на надання правової допомоги, можуть бути:

Цит. по: Ліга:Закон

Державна реєстрація прав не є підставою набуття права власності, а лише засвідчує вже набуте особою право власності, що унеможливлює ототожнення факту набуття права власності з фактом його державної реєстрації.

Цит.по: sud.ua

Суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Ольга Ступак виступила на семінарі з підвищення кваліфікації адвокатів з доповіддю про правові позиції ВС у справах щодо кредитних правовідносин. Про це інформує прес-служба ВС.

Спори щодо кредитних правовідносин уже протягом трьох-чотирьох років залишаються найбільш численною категорією серед справ, які розглядають суди цивільної юрисдикції, зауважила суддя. До того ж, додала вона, Велика Палата Верховного Суду відступила від висновків Верховного Суду України та докорінно змінила судову практику.

З днем Соборності України!

Цит. по: Ліга:Закон

Мін'юст визначив, як працюватиме Колегія з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції.

Цит. по: protocol.ua

ВС/КЦС, справа № 524/4946/16-ц,08.07.19

Фабула судового акта: Позивач просив стягнути з відповідача на його користь борг у розмірі 425 000 грн, мотивуючи свої вимоги тим, що 20 квітня 2016 року він надав відповідачу в борг грошові кошти у вказаній сумі строком на один місяць, однак відповідач у визначений строк взяті на себе зобов`язання не виконав. На підтвердження боргового зобов’язання позивач посилався на наявність в нього відповідної розписки відповідача.

До недавнього часу існувала (та напевно і ще існує) судова практика, вироблена Верховним Судом України, що необізнаність спадкоємця про смерть спадкодавця і навіть про наявність заповіту, складеного на його користь, не є поважною причиною для надання йому додаткового строку для прийняття спадщини.

Постановою Верховного суду від 26.06.2019 по справі №565/1145/17 розширено перелік поважних причин пропуску приняття спадщини, а саме: Поважними причинами пропуску строку визнаються, зокрема:

1) тривала хвороба спадкоємців;

Цит.по: protocol.ua

(ВС/КЦС у справі № 357/9126/17-ц від 10.10.2019р.)

Фабула судового акту: Право задовольнити забезпечені іпотекою вимоги за рахунок предмета іпотеки виникло в кредитора у зв’язку з невиконанням боржником вимоги про дострокове повернення кредиту в повному обсязі.

При цьому таке право згідно з умовами укладених договорів виникає через тридцять календарних днів з дати одержання позичальником відповідної вимоги та за умови її невиконання.

Від імені всього колективу юридичної фірми «Альтаїр» хочемо привітати всіх з Новим роком!

У це чудове свято хочемо побажати здійснення всіх заповітних бажань, міцного здоров'я, щирого сміху. Нехай в житті буде більше яскравих і барвистих моментів, взаємної любові, щастя і добра. Нехай всі біди і тривоги, що зустрілись на Вашому шляху, обходять стороною. Всього найкращого в новому році!

У Вас є юридичні питання, які потребують вирішення?
Ми допоможемо!

Телефонуйте! +38 (098) 770-30-77,+38 (057) 758-77-76,+38 (097) 233-21-39,+38 (066)-249-11-66

або Ми передзвонимо Вам

Юридична фірма «Альтаир» позиціонує себе як фірму судового захисту та представництва.
Юридична фірма «Альтаир» позиціонує себе як фірму судового захисту та представництва.

Юридична фірма «Альтаир» позиціонує себе як фірму судового захисту та представництва. Зокрема, у справах по захисту інтересів нотаріусів (державних реєстраторів). У нашому провадженні б

20 лютого 2019 г.

Наші проекти