Вадим Камінер: “Минуло сім місяців роботи нового ВС..."

Вадим Камінер: “Минуло сім місяців роботи нового ВС. Місяців очікувань і надій, що новий вищий судовий орган буде неухильно дотримуватися” букву “закону. І що? В зазначеній справі, знову, як це було раніше в вердиктах Вищого господарського та Верховного, ВС ставить права кредитора – іпотекадержателя треба всім, навіть над нормами самого закону “Про іпотеку”. Кілька витягів з “мотивів” ВС з коментарями в розрізі норм Закону “Про іпотеку”:
п.8.18 мотивів – “іпотекодержатель (заставодержатель) має право задовольнити всі свої забезпечені заставою або іпотекою вимоги до боржника за рахунок майнового поручителя в розмірі вартості фактичної реалізації предмета майнового поручительства »-!? - але пардон в Ст.11 Закону, чітко сказано що майновий поручитель несе відповідальність в межах« вартості предмета іпотеки »- без всяких «фактичної реалізації»;

П.8.19 - «розмір зобов'язання майнового поручителя визначається виходячи з дійсних на відповідний момент зобов'язань боржника» -! ?? - але пардон знову ст11.
Причому згідно ст.18 «Іпотечний договір» - вартість предмета іпотеки не відноситься до обов'язкових умов договору. І якщо сторони її всетаки визначили, то визначили для чого то - і саме для визначення меж відповідальності поручителя.
Але на жаль на ВС вважає що кредитор не повинен нести ніяких ризиків - адже він Банк ». 

ВС/ВП : Кредитор має право на задоволення грошових вимог шляхом продажу заставного майна банкрута за...

У Вас є юридичні питання, які потребують вирішення?
Ми допоможемо!

Телефонуйте! +38 (098) 770-30-77,+38 (057) 758-77-76,+38 (097) 233-21-39,+38 (066)-249-11-66

або Ми передзвонимо Вам

Юридична фірма «Альтаир» позиціонує себе як фірму судового захисту та представництва.
Юридична фірма «Альтаир» позиціонує себе як фірму судового захисту та представництва.

Юридична фірма «Альтаир» позиціонує себе як фірму судового захисту та представництва. Зокрема, у справах по захисту інтересів нотаріусів (державних реєстраторів). У нашому провадженні б

20 лютого 2019 г.

Наші проекти