Перспективи ринку землі в Україні 2019 р.- 2021р.

 Перспективи ринку землі в Україні 2019 р.- 2021р.

У 1999 році в Україні почалася земельна реформа. Близько 7 мільйонів громадян України отримали загалом 27 млн. га землі, але з огляду на те, що 2001 році накладено мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, реформа триває досі. Мораторій хоч і є вимушеним заходом, не може тривати нескінченно, і порушує майнові права громадян. Мова про зняття мораторію на землі сільськогосподарського призначення йде  в Україні давно. Перспективи відкриття ринку землі очевидні. Позачергові вибори до Верховної Ради України відбулися, більшість за партією «Слуга народу». Питання про зняття 18-ти річного мораторію на вустах, хоч і передвиборна програма партії «Слуга народу» не містить інформації про питання ринку землі. В інтерв'ю Дмитро Разумков, голова партії «Слуга народу», акцентує увагу на тому, що ринок землі потрібно відкривати, але з огляду на те, що законодавча база ще не прийнята, необхідно, ще як мінімум, рік роботи парламенту, щоб захистити як власників землі, так і національні інтереси України. Влітку 2018 року середня вартість права користування 1 га земель сільськогосподарського призначення досягла близько 1200 $ за 1 га, в залежності від якості орендованої землі. За оцінками Світового банку, після скасування мораторію середня ціна 1 га землі в Україні буде коштувати близько 3000 $, і це не межа. У найближчі кілька років Україна переросте мораторій як рудимент, і таким чином, змінить весь ринок землі, залучить інвесторів і відкриє новий ринок глобального придбання / оренди земель компаніями. Саме зараз, на нашу думку, оптимальний час, для придбання майнових прав на сільськогосподарські підприємства в Україні. Поки робота над аграрною реформою набирає обертів, Фінансово-правова група «Альтаир», готова супроводжувати реалізацію проектів по вирішенню будь-яких питань, які пов'язані з купівлею-продажем сільськогосподарських підприємств (бізнесу) в тому числі:

 • організація та супровід переговорів між покупцем і продавцем підприємства;

• здійснення поглибленого аудиту с / г підприємств;

• розробка оптимальної схеми придбання (продажу) підприємства і рекомендацій;

• рекомендації щодо зменшення (закриття) кредиторської заборгованості с / г підприємства;

• підготовка договору купівлі-продажу підприємства (корпоративних прав на нього), здійснення реєстрації зміни власника с / г підприємства;

• підшукання покупців / продавців підприємств;

• збір земель для інвестора на території Харківської, Полтавської, Сумської, Київської, Чернігівської областей.

 

На сьогоднішній день, Ми готові супроводжувати придбання двох агрохолдингів із загальним обсягом пулу землі близько 250 000 тис. Га.

Ми орієнтовані на надання клієнтам високоякісних послуг у сфері управлінського, фінансового та інвестиційного консалтингу. Ми знаємо, що успіх - це працьовитість, професіоналізм, творчий підхід і трохи обгрунтованого ризику.

 

 

 

 

 

У Вас є юридичні питання, які потребують вирішення?
Ми допоможемо!

Телефонуйте! +38 (098) 770-30-77,+38 (057) 758-77-76,+38 (097) 233-21-39,+38 (066)-249-11-66

або Ми передзвонимо Вам

Наші проекти