Архів новин 1997-2013

28 березня 2013 року Вищий адміністративний суд України залишив без змін постанову Харківського окружного адміністративного суду від 06.10.2010 (а так само постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 27.01.2011), яким було задоволено позов ТОВ "Мед-Сервіс", інтереси якого представляли фахівці юридичної фірми «Альтаир», до Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м Харкова про скасування податкових повідомлень-рішень на загальну суму 15млн. грн.

7 вересня 2012 року  запущений проект freefromcredit - ефективне звільнення від кредитних боргів, забезпечених заставою.

11 липня 2012 року Громадська організація "Центр Актуальних Ініціатив" спільно з Юридичною Фірмою «Альтаир» представляють проект «3S» «SOS пацієнт. STOP ліки-вбивці. START захист громадян. 

2 березня 2012 року Вищий адміністративний суд України залишив без змін постанову Харківського окружного адміністративного суду, яким було встановлено факт помилкової сплати клієнтом юридичної фірми «Альтаир» - ПП "Юнісофт" мита та ПДВ на загальну суму 3,5 млн. грн.

10 лютого 2011 року здійснено правове та консалтингове супроводження інвестиційної діяльності китайської Державної агрокорпорації, забезпечення збору пулів землі не менше 15 000 Га, для організації товарного сільськогосподарського виробництва в Борівському, Ізюмському, Дворічанському районах, Харківської області.

 23 грудня 2010 року при активній участі фахівців юридичної фірми «Альтаир» постановою Харківського окружного адміністративного суду встановлено факт помилкової сплати ПП "Юнісофт" мита та ПДВ на загальну суму 3,5 млн. грн., а так само суд зобов'язав Харківську обласну митницю вчинити дії щодо повернення помилково сплачених ПП "Юнісофт" платежів.

 26 жовтня 2010 року завдяки успішним діям фахівців юридичної фірми «Альтаир» Вищим господарським судом України підтверджено правильність правових висновків Харківського апеляційного господарського суду повністю відмовив у задоволенні позову Харківського міжрайонного прокурора до клієнта юридичної фірми «Альтаир» приватному підприємцю Слатіну Д.Є. про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та скасування запису.

 6 жовтня 2010 року завдяки активній участі фахівців юридичної фірми «Альтаир» Постанова Харківського окружного адміністративного суду задоволено позов ТОВ "Мед-Сервіс" до Державної податкової інспекції в Дзержинському районі м.Харкова про скасування податкових повідомлень-рішень на загальну суму 15млн. грн.

 18 травня 2010 року здійснено угода по супроводу та передачі стратегічному інвесторові компанії SigmaBleyzer сільськогосподарських підприємств у яких в обробці земельний банк загальною площею 3 тисячі гектарів.

 26 листопада 2008 року здійснено супровід угоди поглинання 8000 га сільськогосподарських земель, підприємств «Сільськогосподарське ТОВ« Лан », ТОВ« Лан ВСП »і ТОВ« Високопольське ».

13 березня 2008 року за активної участі фахівців юридичної фірми «Альтаир» Харківським апеляційним господарським судом скасовано незаконне рішення суду першої інстанції, яким з клієнта - ТОВ «Агрофірма« Жовтнева» було неправомірно стягнуто 800тис грн.

28 грудня 2007 року фахівці юридичної фірми «Альтаир» надали послуги УАСП з ІІ «Влада-Промтекс» з поглибленого консалтингу з питань оподаткування операцій, пов'язаних з давальницькою сировиною, складання річного звіту за 2007, і перспективи (плани) порядку здійснення зовнішньоекономічних операцій в 2008 році.

26 грудня 2007  року Вищим господарським судом України скасовано Постанову Харківського апеляційного господарського суду, а рішення Господарського суду Харківської області, яким було відмовлено у стягненні суми в розмірі 890тис. грн. з клієнта юридичної фірми «Альтаир», залишено без змін.

1 листопада 2007 року-початок співпраці з ТОВ «Ельдорадо-Схід».

10 лютого 2007 року в результаті успішних дій фахівців юридичної фірми «Альтаир», Харківським апеляційним господарським судом в інтересах клієнта було скасовано рішення Господарського суду Сумської області, яким конкурс з продажу цілісного майнового комплексу ВАТ «Дубов'язівський цукровий комбінат» був визнаний таким, були визнані недійсними договір купівлі-продажу будівель, споруд, нерухомого майна, транспортних засобів і устаткування ВАТ «Дубов'язівський цукровий комбінат».

Протягом 2006 року юридичною фірмою «Альтаир» укладено договори на абонентське юридичне обслуговування з ТОВ «ОМБІЛІК-Трейд», ТОВ «ОМБІЛІК Агро», ВП «ОМБІЛІК Інвестмент», ТОВ «Агронефтьінвест», ДП «Інформ-Забезпечення», УАСП ІІ " Влада-Промтекс ", а так само відновлено співпрацю з ТОВ" Енергоатом Харків Проект ".

18 грудня 2006 року завдяки діям фахівців юридичної фірми «Альтаир» були нейтралізовані дії щодо рейдерського захоплення підприємства клієнта - ТОВ "Агрофірма" Іванівський Лан ".

31 жовтня 2006 року в результаті успішних дій фахівців юридичної фірми «Альтаир», Харківським апеляційним господарським судом залишено без змін рішення суду першої інстанції яким було відмовлено в задоволенні позову ВАТ "Старокраматорський машинобудівний завод" на суму понад 800 тисяч гривень, а зустрічний позов Українсько американського спільного підприємства з іноземними інвестиціями "Влада-Промтекс" на суму 95 тисяч гривень був задоволений в повному обсязі.

Правові висновки / позиції Верховного Суду з питань оподаткування.

1. Щодо впливу факту підписання платниками податків актів звірок по розрахунках на перебіг строку давності.
Верховний Суд в ухвалі від 22.05.2018 № К / 9901/24985/18 визнав помилковими висновки судів попередніх інстанцій про те, що підписання сторонами актів звірок взаєморозрахунків вказує на визнання Товариством своєї заборгованості перед ТОВ «Пафіс» за відповідними зобов'язаннями, оскільки цей акт засвідчує стан розрахунків і наявність заборгованості, вважається в складі бухгалтерського обліку платників податків, при цьому положення статті 264 Цивільного кодексу України не застосовується до спірних відносин, оскільки заборгованість визнана торони і не потребує визнання. Наявність заборгованості вважається в балансі, або за балансом господарюючих суб'єктів сама по собі не вказує на переривання перебігу строку позовної давності за вимогами про стягнення зазначеної заборгованості.

28 липня 2006 року завершено підготовку і реалізацію пілотного проекту, пов'язану з інвестиціями в аграрний сектор за допомогою створення компанії «ОМБІЛІК-АГРО».

29 березня 2006 року юридичною фірмою «Альтаир» здійснено правовий супровід створення групи підприємств OMBILIC з центральним офісом на Кіпрі, г.Лімассол. Забезпечено реєстрація фінансової компанії "ОМБІЛІК ІНВЕСТМЕНТС", основним напрямком діяльності якої є кредитування і факторинг.

20 вересня 2005 року при правовому супроводі юридичної фірми «Альтаир» здійснено проект підготовки і передачі підприємств, що входили в структуру ЗАТ «Харківський плитковий завод», стратегічному інвесторові Golden Gate Business.

11 червня 2005 року завершився судовий процес, в результаті ведення якого успішно захищені інтереси ЗАТ «ХПЗ» в господарських судах всіх рівнів за позовом до спеціалізованої ДПІ по роботі з великими платниками податків м.Харкова про визнання недійсним податкового повідомлення-рішення, яким було визначено суму податкового зобов’язання з ПДВ в сумі 2.806.806 грн.

14 квітня 2005 року під патронатом Камінера В.М. засновано громадську організацію «Центр Актуальних Ініціатив». Головною метою діяльності організації є: підвищення рівня громадської відповідальності за розвиток всіх напрямків політичної, суспільного та економічного життя в Україні; збереження територіальної цілісності України, збереження її суверенітету і фінансової незалежності.

21 жовтня 2004 року набуло законної сили рішення Господарського суду про визнання недійсним податкового повідомлення-рішення ДПІ по Київському р-ну м.Харкова та відшкодування збитків клієнту ( «Харківському представництву генерального замовника - Національного космічного агентства України).

16 серпня 2004 року в результаті дій фахівців юридичної фірми «Альтаир» в Господарському суді Харківської обл. Державною податковою інспекцією в Харківській області та відділенням держказначейства в Харківському районі підписано з клієнтом нашої фірми і реалізовано мирову угоду щодо перерахування з державного бюджету на рахунок клієнта суми бюджетного відшкодування в розмірі 1176387 грн.

2 червня 2004 року в результаті дій фахівців юридичної фірми «Альтаир», які довели правильність здійснення клієнтом нарахування норм амортизації, завершився судовий процес, в результаті якого господарським судом скасовано податкове повідомлення-рішення ДПІ по роботі з великими платниками податків м.Харкова на суму 850.507грн., які були нараховані клієнту.

29 грудня 2003 року фахівцями юридичної фірми «Альтаир» в господарському суді успішно проведено судовий процес за позовом клієнта до ЗАТ «Запорізький завод важкого машинобудування» в зв'язку з неналежним виконанням відповідачем своїх гарантійних зобов'язань, стягнення з нього всіх фінансових санкцій та збитків.

13 червня 2003 року завдяки діям фахівців юридичної фірми «Альтаир» господарським судом стягнуто на користь клієнта ( «ПП« Торнадо ») відшкодування надмірно сплаченого мита при митному оформленні товару та відшкодовані збитки в розмірі 48000 грн., завдані клієнту.

8 квітня 2003 року юридична фірма «Альтаир» домоглася прийняття господарським судом рішення про скасування податкового повідомлення-рішення ДПІ у Комінтернівському р-ні та відшкодування збитків клієнту (ПП «Коно»).

20 березня 2003 року завдяки діям фахівців юридичної фірми «Альтаир» господарським судом на користь клієнта (КП «Агропродукт») стягнуті збитки, пов'язані з незаконним вилученням Магістральної митницею товарів клієнта.

27 лютого 2003 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно закінчений судовий процес і захищені інтереси ТОВ «Мастермайнд», в результаті чого було визнано незаконними розпорядження і податкові повідомлення-рішення ДПІ Фрунзенського р-ну м.Харкова на суму штрафної санкції за несвоєчасне перерахування податку на дивіденди і стягнута з бюджету сума відшкодування збитків, завданих незаконними діями податкової інспекції за юридичне представництво юридичною фірмою «Альтаир» інтересів клієнта в суді.

19 лютого 2003 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно закінчений судовий процес і захищені інтереси ТОВ «Східна Промгруппа», в результаті чого було визнано незаконними розпорядження і податкові повідомлення-рішення ДПІ Фрунзенського р-ну м.Харкова на суму зменшення експортного відшкодування  і стягнута з бюджету сума відшкодування збитків, заподіяних незаконними діями податкової інспекції за подання юридичною фірмою «Альтаир» інтересів клієнта в суді.

16 січня 2003 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно закінчений судовий процес і захищені інтереси ТОВ «РОСТ», в результаті чого було визнано незаконними розпорядження ДПІ Фрунзенського р-ни м.Харкова на суму зменшення експортного відшкодування і стягнута з бюджету сума відшкодування збитків, завданих незаконними діями податкової інспекції за представництво юридичною фірмою «Альтаир» інтересів клієнта в суді.

3 грудня 2002 року в результаті успішних дій фахівців юридичної фірми «Альтаир» господарським судом скасовано незаконні податкові повідомлення-рішення рішень у Московському р-ні м.Харкова та стягнуто на користь клієнта з держбюджету суми бюджетної заборгованості з ПДВ та суми відшкодування збитків, заподіяних незаконними діями податкової інспекції  за юридичне представництво юридичною фірмою «Альтаир» інтересів клієнта в суді.

6 лютого 2002 року у господарському суді фахівцями юридичної фірми «Альтаир» успішно здійснено захист інтересів АТЗТ «Техноимпекс» за позовом про визнання недійсним рішення ДПІ Дзержинського р-ну.

27 грудня 2001 року діяльність юридичної фірми «Альтаир» і,  безпосередньо Камінера В.Н., відзначена нагородою «Ділова людина України».

19 грудня 2001 року у господарському суді фахівцями юридичної фірми «Альтаир» успішно здійснено захист інтересів ТОВ НВФ «Танаїс, Лтд», порушених ДПІ Фрунзенського р-ну  з питання , пов’язаного з отриманням бюджетного відшкодування ПДВ.

10 грудня 2001 року у господарському суді фахівцями юридичної фірми «Альтаир» успішно здійснено захист інтересів ПП «Торнадо», порушених Східної регіональною митницею, з питання відшкодування на рахунок клієнта сум мита і сум ПДВ, сплачених при митному оформленні товару.

5 грудня 2001 року успішно здійснено захист в Господарському суді інтересів ЗАТ «ХПЗ» від неправомірних домагань. АТ «Барвінок» заперечував підготовлений фахівцями юридичної фірми «Альтаир» договір купівлі-продажу корпоративних прав на ДП «Брокер». В процесі тяжби судом була вироблена правова позиція, що підтверджує правомірність укладення договору купівлі-продажу корпоративних прав дочірнього  підприємства директором акціонерного товариства без рішення загальних зборів акціонерного товариства; корпоративні права на дочірнє підприємство розглядаються як самостійний об’єкт права власності, стосовно якого може укладатися договір купівлі-продажу.

11 вересня 2001 року з правовою допомогою фахівців юридичної фірми «Альтаир» здійснено реалізацію проекту по створенню ліцею Національного Технічного Університету «ХПІ».

22 травня 2001 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно здійснено захист інтересів ЗАТ підприємство «Востоксервіс» в Арбітражному суді Харківської області, в результаті чого клієнтом по спору з ДПІ Ленінського р-ну м. Харкова отримано бюджетне відшкодування ПДВ.

20 грудня 2000 року в результаті перевірки ведення бухгалтерського та податкового обліку фінансово-господарської діяльності ВАТ «Муссон», здійсненої фахівцями юридичною фірмою «Альтаир», підготовлена ​​і впроваджена схема реорганізації клієнта, що дозволило оптимізувати його діяльність.

16 листопада 2000 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно здійснено захист інтересів ЗАТ «Харківський плитковий завод»,  і рішенням Вищого арбітражного суду України у справі №1 / 111 від 27.11.2000г. визнано недійсним рішення Головного управління державного казначейства України, яким було скасовано взаємозалік на суму 1.769.300,00 грн щодо платежів до державного бюджету України.

4 вересня 2000 року-початок співпраці з АТЗТ «Техноимпекс».

24 березня 2000 року фахівці юридичної фірми «Альтаир» почали співпрацю з Харківською філією Комерційного банку «Фінанси і Кредит» стосовно його комплексного юридичного обслуговування.

5 січня 2000 року-початок співпраці з Інститутом проблем машинобудування ім. Підгорного НАН України.

21 жовтня 1999 року-початок співпраці з ТОВ «Енергоатом Харків Проект”.

15 жовтня 1999 року Камінер В.Н. за рекомендацією компанії «Queen» взяв участь у створенні асоціації САВАТ. Правовий супровід установчої конференції асоціації САВАТ забезпечило реалізацію поставлених перед конференцією цілей.
9 серпня 1999 року фахівцями юридичною фірми «Альтаир» успішно здійснено правовий супровід реструктуризації податкової заборгованості ЗАТ «Харківський плитковий завод».

28 червня 1999 року фахівцями юридичної фірми «Альтаир» успішно здійснено правовий супровід комплексної перевірки діяльності ЗАТ «Харківський плитковий завод», що здійснюється ДПІ Орджонікідзевського р-ну м. Харкова. Результат: на етапі перевірки було знято багато претензій з боку фахівців контролюючого органу (правові аргументи, представлені юридичною фірмою «Альтаир» були прийняті); вперше за багато років діяльності ЗАТ «Харківський плитковий завод» суми донарахувань за актом були незначними і в основному стосувалися ресурсних платежів, прибуткового податку і пенсійного збору.

31 травня 1999 року фахівцями юридичної фірми «Альтаир» успішно завершено справу в касаційному арбітражному суді за позовом в інтересах МПП «ДЮК» до ХФСУШП «спліт» і стягнуто суму заборгованості в повному обсязі.

7 квітня 1999 року-початок співпраці з Виробничо-комерційною фірмою «Мейджік лайт».

26 лютого 1999 року клієнтом юридичної фірми «Альтаир» стали ТОВ «Техноткань і полімери », компанія« Queen ».

29 січня 1999 року в результаті здійсненої правової і бухгалтерської експертизи діяльності АТ «АЛЬПО», здійсненої фахівцями юридичної фірми «Альтаир», підприємство клієнта підготовлено до ліквідації і в подальшому успішно проведена ліквідація підприємства.

22 січня 1999 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно здійснено правовий супровід внесення іноземної інвестиції в АТ ЗТ «ЗВТ» і входження до складу засновників клієнта британської компанії.

13 листопада 1998 року розроблена і реалізована схема по оптимізації оподаткування ДП «Брокер» (дочірнє підприємство ЗАТ «ХПЗ»).

24 вересня 1998 року юридична фірма «Альтаир» успішно реалізує проект стосовно викупу проблемної заборгованості ЗАТ «ХПЗ» у Акціонерного поштово-пенсійного банку «Аваль».

28 серпня 1998 року фахівці юридичної фірми «Альтаир» реалізують проект концентрації акцій ЗАТ «ХПЗ». Розроблено і втілено проект,  забезпечуючий диверсифікацію ризиків ЗАТ «ХПЗ».

15 червня 1998 року-початок співпраці з ТОВ «Профіт ЛТД», ПП «Лізингова компанія« Мельінвест ».

4 червня 1998 року юридичною фірмою «Альтаир» введений на постійній основі щоквартальний аудит ЗАТ «ХПЗ», ДП «Брокер» – основна мета: контроль документообігу, обліку, податкового та бухгалтерського обліку  з тим, щоб не допустити помилок, які можуть призвести до донарахування невиправданих податків. Здійснюється планування податкового навантаження, оптимізація податкових та товарних потоків.

12 травня 1998 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно здійснено захист інтересів ПП «Бінн» в Арбітражному суді Харківської області, в результаті чого скасовані фінансові санкції, нараховані державною податковою адміністрацією Фрунзхенского р-ну м.Харкова за порушення законодавства про оподаткування. Початок співпраці з ТОВ «Спецтехніка».

10 березня 1998 року здійснено правовий супровід укладення та виконання договору ДП «Торгова компанія« ЕКС-ІМП » з ЗАТ« Харківський плитковий завод » по роботі з групою Дослідження і забезпечення », Франція.

27 лютого 1998 року здійснено супровід реєстрації громадської організації Театру-студії “Арабески”, і директором юридичної фірми «Альтаир» прийнято рішення про постійний правовий супровід діяльності театру.

18 лютого 1998 року успішна реалізація проекту з ДП торгова компанія «ЕКС-ІМП»  призводить до абонентського обслуговування ДП «ЕКС-ІМП», ДП «Брокер», ЗАТ «ХПЗ».
Ефективна робота з існуючими постійними клієнтами і рішення проблем з контролюючими органами забезпечує юридичну фірму «Альтаир» новими клієнтами, зокрема, ТОВ компанія «Інтерамі», «ХАЗ».

12 січня 1998 года-початок співпраці юридичної фірми «Альтаир» з ТОВ фірмою «Цезар». Здійснено супровід угоди між ТОВ фірмою «Цезар» і ЗАТ «Артемівський лікеро-горілчаний завод», та представництво інтересів клієнта в державній податковій адміністрації.

28 листопада 1997 року здійснено захист інтересів ДП ​​«Торгова компанія« ЕКС-ІМП », що входить в структуру ЗАТ« ХПЗ », в Арбітражному суді Харківської області, в результаті чого Державною податковою адміністрацією Орджонікідзевського р-ну м.Харкова були відкликані інкасові доручення в повному обсязі – 2 000 000, 00 грн. (Еквівалент 1 000 000,00 $).

27 листопада 1997 року при правовій підтримці фахівців юридичною фірмою «Альтаир» здійснено реалізацію проекту зі створення асоціації «Харків Онлайн».

1 листопада 1997 року-початок співпраці юридичної фірми «Альтаир» з НПФ АТ «Діпсан».

10 вересня 1997 року Камінером Вадимом Миколайовичем спільно з компанією Сonsulco finance проведена правова конференція, присвячена оптимізації ведення бізнесу «Законна оптимізація податків». З гостями конференції обговорені питання, присвячені використанню офшорних компаній в діяльності українського бізнесу. Оптимізація імпортних платежів, оптимізація ЗЕД, логістики. Обговорювалися правові питання здійснення інвестицій в Україну, репатріації доходів. Укладання ліцензійних угод. Після проведення конференції юридичної фірми «Альтаир» придбала нових клієнтів і партнерів – компанію ТОВ «Мастермайнд» (виробництво меблів),  торгову компанію «Ярославна» (ритейл).

26 серпня 1997 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно здійснена претензійно-позовна робота і стягнута заборгованість з боржників ТОВ «УМФ« ВАН ».

11 березня 1997 року створена корпоративна символіка юридичної фірми «Альтаир».

28 лютого 1997 року юридичною фірмою «Альтаир» успішно здійснена претензійно-позовна робота в інтересах Українсько-польського спільного підприємства «Аден Компані ЛТД» і стягнута в повному обсязі заборгованість з трьох боржників.

4 лютого 1997 року-перший клієнт юридичної фірми «Альтаир»: АТ ЗТ «ЗВТ» (виробництво і реалізація офісних меблів, стільців, крісел).

1 лютого 1997 року в якості партнера юридичної фірми «Альтаир» до бізнесу приєднався Коваль Андрій Миколайович.

5 січня 1997 року укладено договір про співпрацю між юридичною фірмою «Альтаир» та юридичною фірмою ПП «Статус-К», м.Суми.

8 серпня 1996 року зареєстрована юридична фірма «Альтаир». Засновник і директор фірми -Каминер Вадим Миколайович. Сфера діяльності: юридичні послуги, правовий консалтинг.

У Вас є юридичні питання, які потребують вирішення?
Ми допоможемо!

Телефонуйте! +38 (098) 770-30-77,+38 (057) 758-77-76,+38 (097) 233-21-39,+38 (066)-249-11-66

або Ми передзвонимо Вам

Наші проекти